年間イベント[Annual schedule]

オーストラリア交流イベント

ビーコンヒルズカレッジ ホームスティ プログラム@Linden Hall School

プログラム期間 : 2016年11月24日~12月4日

今年は18名のビーコンヒルズカレッジの7年生(中学1年生)と8年生(中学2年生)、2人の日本語の先生が、リンデンホールスクールを訪れました。10日間、リンデンホールスクールで、陶芸や茶道体験、児童生徒との交流などが行われました。また、滞在期間中に、リンデンホールスクールの中高生が、留学生を太宰府天満宮に連れて行き、日本文化を紹介しながら観光をしたり、ヤクルト工場見学に行ったりしました。また、ビーコンヒルズカレッジの生徒が大好きなショッピングも楽しんでいました。週末はそれぞれのホストファミリーと一緒に楽しく過ごしたようです。

This year, 18 students of Grade 7, Grade 8 and 2 Japanese language teachers visited Linden Hall for 10 days.  The exchange students had pottery lesson, tea ceremony lesson and they also had variety of activities with Linden Hall students.  During their stay here, Linden Hall High School students took them to Dazaifu Tenman-gu Shrine and introduce some culture there.  They also visited Yakult Factory.  Of course they enjoyed shopping as well.  The Beaconhills students spent enjoyable weekend with their host families.

最終日の見送りの日に、空港で10日間ホストファミリーになってくれたリンデンホールスクールのご家族のみなさんから、「とてもいい経験になりました。」「また来年も受け入れたいです。」「別れがつらいです。」という声を聞き、嬉しい気持ちと感謝の気持ちでいっぱいになりました。また毎年、友達の輪が広がっている様子を見て本当に嬉しく思っています。

On the last day, host families came to the airport to see them off.  When I heard comments from host families such as “It was a great experience”, “I want to host again” and “ it is sad to say goodbye”, I was more than happy and filled with gratitude to all host families.  It is also great to see everyone extending their friendship every year.

ビーコンヒルズカレッジの生徒は、ホストファミリーと生活をしながら、リンデンホールスクールに通い、様々な日本文化に触れ、友達と関わり合いながら、有意義で楽しい時間を過ごしたようです。これからもあったかくて、楽しいホームスティプログラムを続けていきたいと思っています。また、リンデンホールの児童生徒のホストファミリーとしての経験や、オーストラリアの友達とのつながりが、これからのリンデンホールの児童生徒の将来をきっとより充実したものにすると確信しています。

The Beaconhills students enjoyed their time with host families and with students at Linden Hall while learning Japanese culture.  We would like to continue the warm and fun homestay program in the future.  I am certain that the experiences being host family and building relationship with Australian friends will make life of Linden Hall students more satisfying and enjoyable in the future.

≫Beaconhills CollegeのHPはこちら

≫Beaconhills CollegeのFacebookページはこちら

過去のホームステイプログラム