年間イベント[Annual schedule]

年間イベント

2017 シェイクピア英語劇

リンデンホールスクールでは、学校が始まって以来、毎年、全校児童みんなで「シェイクスピア劇」を演じています。これまで披露されたのは、「ロミオとジュリエット」「マクベス」「真夏の夜の夢」「から騒ぎ」「オセロ」「ジュリアス・シーザー」「ウィンザーの陽気な女房たち」「As You Like It」など。全て英語でチャレンジする舞台には、子供にしか作ることができない“魔法のShakespeare”の世界が広がります。

リンデン祭

爽やかな秋には、リンデンホールスクール小中高学部みんなでリンデン祭を行います。
英語スピーチコンテストやプレゼンテーション、日本舞踊やヒップホップダンス、バイオリン、チェロ、ピアノなどの演奏、合唱、茶道実演、イングリッシュカフェやハーブティカフェなど多くのプログラムが行われます。
中高学部では、お化け屋敷、クイズ、ゲーム、いろんな言語での読みきかせ、バンド演奏もあります。
保護者の方々の大きな力をかりて、みそ作りや無農薬野菜の販売など楽しいイベントも盛りだくさん!みんなで色々な文化を楽しめる賑やかなリンデン祭です!

■Linden Festival■

During beautiful Autumn, we have Linden Festival with everyone from Grade 1 to Grade 12.
In the program, there are English Speech Contest, Presentations, Japanese dance, Hip Hop dance, Music performance with Violin, Cello, Piano etc, singing, English Café, Herb Tea Café, Green Tea ceremony and so on.
In High School, there are haunted house, quizzes, games, reading stories in various languages, band performances.
With great help from the parents, there are also Miso making workshop and there are many stalls such as chemical free vegetables.
Everyone enjoys experiencing different cultures and fun activities at Linden Festival!!

オーストラリア交流イベント

オーストラリアから短期留学生を招き、舞踊や空手、太宰府観光など日本の文化を通して交流します。ホストファミリーとなって生活を共にする児童生徒も含め、海外文化や英語に対しての理解を深める一助となっています。

サマーキャンプ

サマーキャンプは毎年1年生全員が参加する一大イベントの1つです!夏休みに入ってすぐにスタートします。リンデンホールスクールにテントを張り2泊3日の楽しいイベントです。そうめん流し、パジャマパーティ、ファンハウス作り、映画、トレジャーハント、花火大会、乗馬体験、川遊び、BBQ、シャボン玉遊び、工作、クッキング・・・などをみんなで一緒に行います。子どもたちは毎年サマーキャンプをまるっきり楽しんでいるようです!

■Summer Camp■
Grade 1 students have “summer camp” every year during summer holiday!  It is one of the biggest events at Linden Hall.  The students put up the tents and they sleep over 2 nights at school.  They have “thin white noodles floating in bamboo”, Pajama party, Fun house making, movies, treasure hunt, fireworks, horse riding, playing at the river, BBQ, playing with bubbles, Art activities, cooking etc…The children seem to enjoy summer camp a lot every year!