Grade 1

【1A】Table Manners Day

2017-04-21

火曜日はTable manners dayでした!月に一度、ナイフ、フォーク、スープスプーンを使い給食を食べる日です。この日のメニューは、黒糖パン、キャロットパン、豆乳クラムチャウダー、ホキのレモンペッパー焼き、ペンネのミートソース、パイナップル、野菜ジュースでした。魚をナイフとフォークで切るのが難しかった人もいたようです。ぜひお家でお肉を食べるときにナイフとフォークを使ってみてください。来月のテーブルマナーの日が楽しみですね!

 

Tuesday was our first “Table Manners Day”! Each month we practice using a knife, fork and spoon to eat our lunch. This week, the menu included brown sugar bread, carrot bread, soymilk clam chowder, black pepper and lemon seasoned hoki, penne pasta with Bolognese sauce and then pineapple for dessert. We also drank vegetable juice with our meal. We had to cut the fish with our knives, and it was a challenge for many 1st graders. So, please practice using cutlery at home when you eat as a family too. We’re looking forward to the next Table Manners Day together in May!

 

 

☆Art class☆

一人ずつ、シールの発表をしました。

 

 

 

☆Welcome picnic☆

水曜日、全校児童で太宰府政庁跡まで遠足へ行きました!山々の若葉を見ながら広場でボールを使って遊んだり、木登りをしたりしました。美味しいお弁当、ありがとうございました!

 

We went on a picnic to the Dazaifu Government Ruins on Wednesday. We had a lot of fun playing ball and climbing trees! Our lunch boxes were delicious too! Thanks so much!

 

   

 

6年生のお兄さん・お姉さんはとても優しく、一緒に遊んでくれました!次の日のEnglish classでは、お礼のお手紙を英語で書きました。金曜日に6年生へ渡しました★