もちつき

2011-01-20
  寒空に、元気なかけ声が響きました!!

1月12日水曜日、雪がちらつく寒い日でしたが、リンデンホール小学部では全校でもちつきを行いました。

寒さを吹き飛ばそうと、おなかから大きな声を出し、「ワン、ツー、ワン、ツー!!」というかけ声が響いていました。

使っているもち米は、1年生が春に田植えをして、秋に収穫したものです。

On the 12th of January, in the freezing cold, all the students at Linden Hall Elementary School participated in mochitsuki (rice pounding). The students warmed themselves up by shouting  "One, Two, One, Two" as their friends pounded the rice. The mochi that we made was made from the rice that the grade ones grew!

1年生(Grade1)

2年生(Grade2)

3年生(Grade3)

4年生(Grade4)

5年生(Grade5)

6年生(Grade6)

先生も一緒につきました。つきあげたおもちは、給食のぜんざいに入れて、おいしくいただきました。

The teachers also participated in rice pounding. We were lucky enough to be able to eat the rice we made for lunch!

It was delicious!