10月 Homestay@Linden Hall

2019-10-21

10月3日から12日までの10日間、姉妹校であるオーストラリアのビーコンヒルズカレッジから留学生が18名と引率の先生が2名リンデンホールを訪れました。
 主に、夏休み中オーストラリアに私たちがホームスティした際にお世話になったホストファミリーのメンバーの中学生が今回はホームスティしたリンデンホールの児童の家にホームスティしました。
 滞在中は、リンデン祭や、太宰府天満宮観光、ラーメン作り体験などをしたり、学校で児童生徒と一緒に授業に参加したり、陶芸、茶道、空手、日本舞踊、折り紙、書道体験をしたりしました。リンデン生と留学生が一緒に生活をしたり、交流したりする中で、お互いの文化や習慣を学ぶ素晴らしい機会になったようです。異なった文化の中で生活することは、必ずしも簡単なことではありませんが、積極的に日本食や様々な日本文化に挑戦する留学生たちの姿を見て大変感心しました。
 これからもお互いの文化を尊重し合いながら、友好関係を深めていきたいと希望しています。10日間私たちを時間を共有してくれた本当にありがとうございました。

It was fantastic to have 18 exchange students and 2 teachers from Beaconhills College, our sister school, Australia. The most students who came to Linden Hall this time hosted Linden Hall students during our summer holiday in August. While their stay in Fukuoka, they had Linden Festival, visited Dazaifu Shrine, Made Ramen, participated in various classes with their host students, tried pottery, tea ceremony, Karate, Japanese dance, Origami, and Calligraphy. Through these experiences, the students learn each other’s culture and custom. I was most impressed with Beaconhills students who tried to eat Japanese foods and tried various different culture. It is not easy! We really hope that the students will respect each other’s culture and deepen their relationship in the future. Thank you very much for sharing time with us!