9月8日(日) Open School

2019-09-12

今年最後のOpen Schoolが行われました。真夏のように暑い中、多くの方々にお越し頂きありがとうございました。
当日は、体育館で全体的に説明を行いました。今回は卒業生のこうき君が、リンデン生時代のエピソードや、リンデンに来てよかったこと、そして今大学生として充実した毎日を送っていることを話してくれました。こうき君は、現在九州大学のIUPE農学部生物資源環境科学科の2年生でアプリを作る会社の社長だそうです!また現在在籍している学部に入学できた日本人第一号だと聞き驚きました!!リンデンホールスクールで、かけがえのない家族のような友達に恵まれてよかったというお話も聞くことができました。リンデンホールスクールで学んだ12年間、きっとこうき君は色々な国の先生方との交流を通して、コミュニケーション能力、プレゼンテーション能力、積極性、様々な角度から日本や日本文化を見る力を養ったように映りました。そして立派な大学生に成長したこうき君をすぐ側で見ることが出来とても嬉しい時間でした。説明会では、小学生による先生たちへのインタビューも行われました。
体育館での説明会が終わった後は、アートやサイエンス、音楽、サッカー体験をしたり、寮の見学、給食の試食をしたり、自由に校内外を見学して頂きました。
今回も、在校生や保護者にもお手伝いに来てもらい、大変助かりました!保護者、児童、先生たちみんなで今日のためにたくさん頑張りました。ありがとうございました!

We had our last Open School for this year on Sunday the 8th of September. A lot of guests visited us on this day in a really hot weather. Thank you so much for coming to Linden Hall!
At first, we explained about school in the gym. Koki, who graduated 2 years ago came to Open School to give the guests his speech. He talked about his memories at Linden Hall School, why he felt very happy to choose Linden Hall, and his current university life. He is studying at Kyusyu University, under the faculty of Agriculture, Biology, Resources and Environment. It was surprising to know that he also owns a company. Koki said in his speech that he feels fortunate to have close friends like his family during his time at Linden Hall. I think that Koki developed various skills such as communicating with people, presenting and appreciating Japanese culture through his experience of interacting with teachers from various countries. I was just so happy to see him in front of me talking to big audience with so much confidence. After his speech, the Linden Hall students interviewed teachers on the stage. Then all the guests toured around school and visited and experienced Art class, Science class, Music class and Soccer class, looked at the school dorm, tasted school lunch and so on.
Thank you so much to parents, students and teachers for your fantastic support for this Open School!

サッカーレッスン体験 サッカーレッスン体験 サッカーレッスン体験 サッカーレッスン体験

寮見学 寮見学

Music在校生によるドラム、ピアノ演奏 Music在校生によるドラム、ピアノ演奏 Music在校生によるドラム、ピアノ演奏 Music在校生によるドラム、ピアノ演奏 Music在校生によるドラム、ピアノ演奏 Music class体験

English reading ボランティア児童と先生