Summer School 2020!!

2020-08-06
Summer School 2020!!

今年のサマースクールは、これまでのサマースクールから大きく変わりました!リンデンホールスクール小学部以外からの小学生も仲間として加わり、外国での留学生活のような楽しい学習活動のほとんどをリンデンホールの自然豊かなキャンパスで行いました。
 今年のテーマは「私が好きな国」でした。様々な国出身の先生たちが、クッキング、クラフト、ダンス、楽器、歌、パーティ、物語などを通して楽しい授業を行いました。
 毎朝、校舎に入ると世界中のカラフルな国旗がみんなを迎えました。ホームルームで1日のスケジュールを確認したり、日記のチェックなどをしたりした後、みんなで思いっきり身体を動かしましたね。そして、ハワイ、イタリア、アメリカ、オーストラリア、イギリス、フィリピンなどたくさんの国の文化に触れながら、まるでその時間はその国にいるかのような気持ちになりました。その他にも、乗馬スクールでレッスンを受けて乗馬体験をしたり、お世話になった美しい馬のブラッシングをしたり、触れ合う時間も持つことができました。そして、ロボット作り、スイカ割りパーティ、水鉄砲大会、宝探し、ピクニック、インターナショナル・スナックパーティも思い切り楽しみましたね。
 本当にあっという間に過ぎた、笑い声や笑顔やふれあいのあふれる楽しいサマースクールでした。このような世の中だからこそ、人と人との触れ合いが本当にすばらしいと感じた5日間でした。このサマースクールを大切な今年の夏の思い出の1ページにして、これからも元気にがんばっていきましょう。またみんなで会えたらいいですね!

This Summer School was different from previous years. We welcomed students from other schools as well and we spent most of our time in our school environment which is blessed with rich nature.
The theme of this Summer School was “Countries I love”. Teachers from various countries taught wonderful and exciting culture through cooking, making craft, dancing, playing music, singing, having parties, and reading stories.
Every morning upon entering Linden Hall, we were surrounded by the colourful flags from around the world. During the morning homeroom, we checked the schedule of the day and the teachers checked their diaries. After that we usually enjoyed physical exercise. When we learnt about Hawaii, Italy, USA,
Australia, England, the Philippines, we could felt like we were in the countries because we could feel their cultures. We also visited a horse riding school and had lessons, brushed the beautiful horses and had some special time making friends with the horses. Robot making, having water melon party, water shooting, treasure hunting, having a picnic, and having an international snack party were also fantastic!!
The special time passed so quickly with lots of laughter, smiles and with wonderful interaction. Because we face a reality now, that made us think deeper and appreciate more the interaction and time we shared together as so special and wonderful. It is our deepest hope here at Linden Hall that you all remember this special Summer School as it is very special in our hearts.
Have a great summer in good health. See you again soon!